De la medici la…munca cea de toate zilele

10 iul.


Iar a inceput in presa o campanie de denigrare a medicilor.
Nu vreau sa-mi dau cu parerea despre ministrul halatelor albe, ori ministrul mortii cum este denumit printre colegii sai, despre consilierii ori programul sau.
Ceea ce ma deranjeaza este aceasta privire unilaterala a problemei: Medicii sunt incopetenti si ciubucari. Chiar asa? TOTI?
Aaaa, nu toti, O parte. Si acum parerile sunt impartite in privinta procentajului.
Cu cati medici pot conlucra eu intr-o viata? 10 sa zicem. Din acestia , buni sau rai imi pot forma eu o parere despre toata tagma? Pro sau contra????

Aaaa , mai citesc prin ziare, mai aud la tv. mai aud vecinii, ori….Am ajuns la 50 de ani cu convingerea ca daca nu vede ochiul meu NU CRED!
A baga toti medicii in aceeasi oala mi se pare o blasfemie! In fiecare domeniu de activitate sunt si „specialisti” mai putin pregatiti, ca doara nu toti inginerii, porofesorii, preotii , economistii au fost de 10. Au fost si corijenti au fost si elevi de 6-7.
Hai sa nu ne uitam mai departe decat in fruntea tarii, cum alesii poporului dorm cu nerusinare in timpul sedintelor plictisiti de cine stie ce lege anosta, frizand bunul simt.
Cu ce tupeu stiind cat e de saraca aceasta natie, stiind ca un simplu muncitor nu-si poate acoperi nici datoriile muncind cinstit o luna intreaga, isi fixeaza niste salarii de o nesimtire crasa, isi calculeaza pensii astronomice.
Sa revenim. La medici.
Nu-mi amintesc in viata sa fi cunoscut medici care sa-mi fi afectat mie ori familiei mele viata, si au fost medici din provincie. Nu-mi amintesc sa ma fi dus in ultimul moment la ei si sa le fi pus rabdarea la grea incercare.(Si aici ii inteleg: cand bei ori fumezi pana nu mai poti cand mananci 20 de sarmale o data si te duci disperat la el, si el tre sa faca MINUNI pentru a te salva, fiindca daca ii mori pe masa de operatie va trebui sa dea socoteala – TE ASTEPTI SA TE IA IN BRATE SI SA TE PUPE?????? Ori meriti apostrofarea???)
Relatia mea cu ei a fost absolut normala.Cand afectiunea era in stare aproape incipienta am solicitat consult/tratament/operatie si omul si-a facut datoria. Nimic neobisnuit. Dece astfel de exemple care fac parte din cotidian din normal nu sunt mentionate???
Pai asa putem aduna exemple si de ministri care au distrus in loc sa construiasca si de ziaristi care au proliferat stiri false ce au daunat bunului mers al societatii, etc…
De ce nu respecatm adevarul. De ce nu punem in balanta pe ambele talere si binele si raul si apoi sa judecam. De ce aruncam cu pietre??? Cum zice in biblie???
Cel nevinovat sa arunce primul cu pietre…sau cam asa ceva.
Ai curaj?
Esti asa fara de pata? Esti o valoare? Chiar. Azi ti-ai facut datoria (si chiar mai mult) la locul tau de munca?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: