Am defecte?? NU. SUNT MINUNATA!

25 Iul


N-am zis-o eu . Este din cartea Dragoste si desteptare, unde autorul J.Welwood compara „lumea dinlauntrul nostru” cu un castel cu mii de camere minunate.
Fiecare camere are un dar special , este unicat, contine pietre pretioase si mistere descoperite cu bucurie,incantare, dragoste si fara frica inca din copilarie.
Dar peste ani a venit cineva care v-a sugerat ca, pentru a fi iubit si acceptat in continuare sa inchideti usa uneia dintre camere ,despre care el credea ca nu e …perfecta. Si nu a fost singurul vizitator. Unii dintre ei v-au sugerat sa inchideti si alte usi/ Asa ca in scurt timp din castelul acela minunat, stralucitor au mai ramas doua camarute de care n-as putea sa jur ca sunteti extrem de multumit.
„Ati invatat astfel cum sa va incuiati viata si sa va simtiti bine facand acest lucru”
Imaginati-va acum ca fiecare camera este cate ceva si bine si rau: una e dragoste alta e cinstea, alta agresivitate, alta puterea , alta timiditatea.etc. Si toate in complexitatea si plenitudinea lor formeaza un tot unitar. Nu suntem noi insine, nu suntem unici daca nu suntem constienti de toate aceste calitati si defecte.
Defectele?
De ce sa ne sperie, de ce sa le ascundem, de ce sa le incuiem in strafunduri???
Lasati-le libere, exploatati-le, atenuati-le, dati-le aspecte umane.
Ei bine iata un exemplu: sunt cam..tare-n clanta. Ei da. recunosc.Convietuiesc in deplina simbioza cu acest defect dar atunci cand nimeni si nimic nu ma apara,. nu ma mai poate salva, s-ar putea ca acest defect sa fie colacul meu de salvare. Atunci trebuie ca agresivitatea mea verbala, argumentatia sa fie dusa pana-n panzele albe.
Ei , si nu e bine sa ai un astfel de defect????
Trebuie sa avem incredere in castelul nostru, sa gasim putere si curaj sa descuiem fiecare usa, sa ne asumam comorile fiecarei camere, sa le analizam , sa le punem in valoare. Fiindca fiecare dintre noi detine undeva in strafunduri calitati neexplorate,ascunse,incuiate de mult timp de care nici nu mai stim daca le avem sau nu, fiecare este unic, fiecare este o valoare.
„Nu va puteti aprecia maretia si nu va puteti bucura de totalitatea si unicitatea vietii voastre decat in prezenta sinelui vostru intreg”

Va recomand cu caldura PARTEA INTUNECATA A CAUTATORILOR DE LUMINA de Debbie Ford.
(Cum sa recuperati puterea, creativitatea, stralucirea si visele)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: