SENECTUTE

8 Noi

Batranetea nu este numai liniste, pace, intelepciune, rabdare, calm. Are atat de multe valente!
Cum sa-ti traiesti ultimii 20 de ani in pace.?Impacat cu ceea ce ai facut in viata. Cu ceea ce ai realizat, cu ceea ce lasi in urma.
Sunt convinsa ca singurul lucru cu adevarat concret, cu adevarat perpetuu pe care il las in urma mea e IUBIREA.Daca las fiicei mele, o casa, o bijuterie, ori alte „valori” mai devreme ori mai tarziu se vor face praf si peste 50 de ani va sti doar ca a avut …o mama.
As fi mult mai incantata daca „valoarea” o sa i-o inoculez in educatie si cand va avea varsta mea de acum nu va putea uita cat de mult o iubesc.
Sunt convinsa ca pot lasa stropi de iubire tuturor persoanelor cu care intru in contact.Izvorul e nesecat.
Si mai sunt convinsa de un lucru.La 50-60 de ani nu ti-ai incheiat viata, nu trebuie sa traiesti in trecut, sa traiesti prin prisma”pe-vremea-mea”. Poate fi un nou inceput. Poti invata o limba straina, poti studia religia, kiromantia, ori te poti axa pe broderie, ori pictura. ORICE. Orice iti ofera satisfactie si iti misca neuronii.Orice te scoate din lancezeala, din dolce far niente, orice face sa simti ca mai curge sange prin venele tale si ca mintea nu a amortit la pas’opt.
Si orice este venin, invidie, barfa, regret, insatisfactie, repros te trage mai aproape de…groapa! Intr-adevar moartea e o eliberare a sufletului din chingile lumii materiale, dar atunci e marele moment cand sufletul tau va ramane chinuit intre doua lumi ori se va indrepta cartre o alta treapta evolutiva.
Astfel am eu de gand sa traiesc ultimii mei ani. Eeeee, caz doara nu e asta testamentul Ci un angajament, un modus vivendi.

Batranetea este cel mai adesea (in zilele noastre) saracia generatoare de neajunsuri, nemultumiri, lipsuri, afectiuni tratate cu indiferenta si apoi boli grave, impovaratoare pentru cei din jur.
Cum sa te porti cu un parinte caruia ii datorezi respect , educatia si statutul social pe care il ai si care din cauza batranetii te reneaga, Nu-si mai aminteste ca ai fost bratul pe care s-a sprijinit.
Nu-si mai aminteste decat scenarii create de mintea-i bolnava in care esti vinovat de lacrima-i de pe obraz.
Cu cine sa te certi cand stii ca in spatele privirii asteia dusmanoase se afla o boala a carui tratament il refuza????Pe cine sa convingi? Cauti cu disperare blandetea , bunatatea, ingaduinta si gasesti sentimente care se indreapta vertiginos catre ura.
Grea batranetea asta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: