Presedintele si Copilul (Print si Cersetor)

27 Noi

Am avut de curand o discutie aprinsa, intensa dar decenta cu o ruda si prieten din Franta. Am apreciat modul stilat in care a abordat discutia desi nu ne aflam de aceeasi parte a baricadei.Am incercat sa aducem si unul si celalalt argumente pentru unul dintre candidatii turului doi.Fiecare am ramas pe aceeasi pozitie.

Cel mai tare m-a durut cand a spus: Asa cum gandesc eu gandesc si altii ca mine de aici! Pacat, am zis!

Incerc acum in acelasi context, aducand argumentul suprem, sa analizez aceste imagini care au monopolizat televiziunile si netul. Am optat pentru acestea deoarece sunt redate cu incetinitorul.

Deci , avem 3 personaje:

1.femeia disperata care incearca, in campanie electorala, sa-i transmita mesajul sau candidatului din 2004. Binenteles, asa cum scriam si mai jos: Cand putem spera ceva de la politicienii nostri? Doar in campanie . Atunci ne vad, atunci, poate, ne intind o mana de ajutor. Si nu e vorba aici doar de Basescu. E boala generala. Cronicizata.

2.Copilul. Un baietel al carui caracter i se citeste pe chip. Nu este un copil cumintel, seful clasei, respectos si prezent la toate orele la scoala.Din contra.Se pare ca e tupeist, insistent, ca a obtinut microfonul, ca a zis vreo doua… de nereprodus, la microfon, agasant, insistent, bagaret si care, atentie, nu poate vota, ca e mititel.

3. Si dl. Basescu pe care in nici un caz nu-l caracterizeaza rabdarea, care stia cu cine are de-a face, din prima interventie la microfon a baiatului si care, cred nu avea intentia sa-l desfigureze pe copil ci sa-l puna la punct, fiindca lovitura a fost de intimidare. Dar si smecherul cel mic are talent (experienta?) in a amortiza lovitura in timp util, ori cred mai degraba ca e invatat cu batai mai insistente in gasca lui.Asta e floare la ureche desi el o ia ca pe o gluma.

Dl Basescu are aici comportament de marinar si nu o zic cu rautate ci e o constatare. Tot respectul pentru acel mediu de lucru dar in nici un caz nu e patria bunelor maniere, ori a limbajului academic. De aceea dumnealui nu are cum sa se debaraseze de comportamentul care i-a intrat in sange. Si ne-a dat atat de multe dovezi de atitudine smechereasca, grosiera,incat pe mine nu ma mai mira nimic (muie, tiganca imputita, gaozar).

Dl. Basescu, in pozitia lui, de candidat pentru… diverse, NU ARE VOIE sa fie un om de rand. El este un exponent. Un om, din fruntea tarii la care ne uitam zicand: Faceti ca el! Oare?

PS.CE s-ar intampla cu Presedintele Frantei daca ar fi personajul principal al acestui clip????

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: