Certuri prezidentiale

9 dec.

Pentru echilibru, pentru constiinta mea, trebuie sa-mi declar aici incertitudinea.
Dl Geoana este privit prin prisma partidului, iar dl Basescu prin prisma comportamentului personal.
Am zis deja ca ma deranjeaza pentru omul din fruntea tarii afirmatii de genul: muie, tiganca proasta, gauzar si mai noul i-am ciuruit.
Iata si marile afaceri PSD care au secatuit buzunarele natiei, pe care sigur nu le-am uitat:
1. Contrabanda cu petrol. Sau afacerea Jimbolia, derulata intre 1992-1995 prin incalcarea embargoului impotriva fostei Iugoslavii. Profit pentru „baietii cu gulere albe” -8 miliarde dolari.
2. Evaziune fiscala. Conform studiilor Asociatiei Patronatului Petrolier, in 2001 sub mandatul premierului Adrian Nastase, in regimul Iliescu statul roman a fost prejudiciat cu 600 milioane dolari.
3. Contrabanda cu tigari, cu alcool si masini de lux in care sunt implicate nume grele din PSD de-alungul anilor 1992-2004 dintre care amintesc: afacerile „Portelanul”- 150 milioane dolari; „Tigareta 1 si 2” – 380 milioane dolari!, „BT”-80 milioane dolari; „Pod peste prut” -100 milioane dolari, „Portul Vechi”- 180 milioane dolari; Din alcool, contrabandistii cu spatele asigurat de catre guvernul Nastase au realizat intre 2000-2004 peste 500 milioane dolari, iar din contrabanda cu masini de lux in care sunt implicati inalti functionari publici, magistrati, politisti si parlamentari, pusculita sistemului al carui cancelar este Viorel Hrebenciuc s-a umplut cu peste un miliard de dolari.
4. Devalizarea bancilor. De la Bancorex s-au furat 2 miliarde de dolari, de la Bankcoop, un milirad, Banca Agricola- 800 milioane, Banca Internationala a Religiilor- 80 de milioane dolari, BID-BRS – 30 milioane, Credit Bank – 50 milioane, Dacia Felix- 90 milioane, Banca Populara Romana – 45b milioane dolari.In total stataul si cetatenii au fost pradati cu 7 miliarde de dolari.
5. Gauri negre in economie: in sectorul minier, statul guvernat de PSD a pierdut 3 miliarde de dolari, energetic- peste 2 miliarde, Sidex Galati a ingurgitat pentru clientii politici si pentru baitetii destepti un miliard jumatate, Uzinele Roman si Tractorul Brasov i-au imbogatit pe titularii sistemului ticalosit cu aprox. 200 milioane dolari. SNTR-5o milioane; Alro Slatina-50 milioane dolari, Romtelecom – 30 milioane, Insula Mare a Brailei-35 de milioane.
6. Facilitati fiscale: guvernele pesediste au umplut buzunarele clientilor de interese cu peste 800 milioane de dolari.
7. Delapidarea fondurilor europene. Va mai amintiti de Hildegard Puwac? Statul a pierdut peste 700 milioane de dolari.
8. Sistemele piramidale. Sustinute si asigurate de catre statul condus de cel mai sinistru cuplu: Iliescu-Nastase: Caritas, Mondoprosper, Gelsor, Safi, FNI, FNA, etc au vaduvit cetatenii naivi cu peste un miliard jumatate de dolari.
(http://codulluioreste.blogspot.com/)

Asa ca, oricare ar fi presedinte este la fel de patat. Si zic ce zice o natie intreaga: or fi fost furate 1%-5% din voturi, dar restul? Restul l-au vrut pe Basescu. Foarte bine ! Sa le respectam optiunea acestor romani. Si GATA, LA TREABA!
Ni s-a scarbit de atatea certuri.
Pentru ei e bine: inca o zi in care dau din gura fara a face nimic, zi platita cu 250Ron. Dar mie, care in aceeasi zi primesc 40 de ron din care binenteles ca mi se scad si faimoasele zile de LIBER FARA PLATA, nu imi convine deloc.(Apropo, unde sunt folositi banii astia?)
Si cat fu campanie electorala, cand nu au produs nimic, nici legi, nici buget, nici nimic de ce mai sunt platiti? Pana si institutiile statului au fost blocate de campania asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: