Apocalipsa

27 Feb


Ce gandesti atragi. Sa speram ca energia consumata pentru a scrie aceste randuri nu va atrage calamitati in Romania, ori asupra mea.
Mesajul meu nu e unul apocaliptic, dar orb trebuie sa fii ca sa nu vezi ca sunt SEMNE trimise intr-un ritm din ce in ce mai alert si de o intensitate din ce in ce mai mare.
Semne de care cred ca e momentul sa tinem cont.
Sa ne revizuim optica despre aceasta viata, despre rolul, scopul, karma fiecaruia in aceasta viata.
Cred ca e clipa in care drumul acumularii materiale trebuie sa se indrepte catre educarea sufletului, ridicarea lui pe trepte superioare ale spiritualitatii. Desi e arhicunoscuta sintagma”Nu duci nimic pe lumea cealalta” multi perseveram pe acest drumul al pierzaniei.
Desi pe de o parte vad in jurul meu calamitati la care nici cu gandul nu gandeam, mai vad si pocaiti, oi ratacite care incep prin a-si pune intrebari, prin a cauta frenetic raspunsuri si prin a sta cu ochii larg deschisi la ce se intampla in jur. Totul e un mesaj. Totul e o lectie. Nimic nu e intamplator.
Are o cauzalitate: folosirea/exploatarea dezastruoasa a naturii, ruperea/desprinderea de energiile ei benefice dar si imbolnavirea cronica a relatiilor interumane.
Si mai are si un efect: Cutremure de magnitudini extrem de rare de-a lungul istoriei, dar acum indesite, cu replici care ar darama Bucurestiul, inundatii in cele mai neasteptate locuri de pe glob, culminand cu desertul, maladii nemaiauzite care rasar ca ciupercile dupa ploaie tratate cu vaccinuri care omoara mai rau decat boala insasi (zice-se). Dar si accentuarea defectelor umane, ducerea la rangul de cronicizare: ura, invidia, ponegrirea celuilat, judecarea inaintea Judecatorului Suprem, furtul de orice natura , etc, etc. fac parte din cotidian. Si auzim zilnic bataie intre frati, mama molestata de fiu,prunc omorat de mama, batrana violata…
Si atunci incotro? Catre ce se indreapta omenirea asta? Nu vi se pare ca e ca un buboi care trebuie sa sparga? Ca un vulcan gata sa erupa?
Pana se va intampla asta, in marea sa bunatate Forta divina ne trimite semne, in al 12 -lea ceas.
Nu e al 7-lea semn. I-am pierdut numaratoarea. Este ultima strigare. Ce sa facem?!Sa ne aplecam cu iubire si intelegere catre vecinul nostru, colegul nostru, fiul sau parintele nostru. Sa ii oferim din putinul nostru un sfat, o felie de paine sau un pahar cu apa. Nu saracim ci devenim mai bogati sufleteste.

Reclame

4 răspunsuri to “Apocalipsa”

 1. Anonymous 27 Februarie 2010 la 9:07 pm #

  Suntem oameni si sta in puterea noastra sa salvam viata,oferind iubire.

 2. Anonymous 27 Februarie 2010 la 10:09 pm #

  Am citit cu mare atentie articolul.Poate e un semn de la D-zeu sa devenim mai buni.Poate e natura care se revolta la atatea rele cate ii facem noi ei.Poate e sfarsitul care se spune ca se apropie.. Insa din toate astea ar trebui sa tragem niste invataminte sa devenim mai buni cu tot se toate ca nimic nu-i vesnic.Inca o data citind tot ce scrii imi dau seama cat de valoroasa esti Nicoleta.Sa-ti dea D-zeu tot ce-i mai frumos si mai astept articole la fel de minunate.Aceeasi anonima Mihaela.

 3. nicoletta 1 Martie 2010 la 4:19 am #

  E taaare greu cu "a deveni mai buni".Multumesc , Mihaela.

 4. Anonymous 4 Martie 2010 la 2:57 am #

  Buna ziua, Ajutati-ne sa salvam viata lui Sorin Gologan, un copil de numai 14 ani, maturizat inainte de vreme. Acest copil sufera de NEUROBLASTOM TORACIC, o forma rara de cancer, foarte grava, care evolueaza foarte rapid si ii ataca pe zi ce trece corpul si mintea. http://www.soringologan.info "Orice efort conteaza, oricat de mic". Sorin va multumeste!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: