Esentele tari se gasesc in sticlute mici

14 apr.

Ma urmareste de vreo doua zile zicerea de mai sus. Se refera probabil la faptul ca nu conteaza recipientul, ambalajul; inauntru poti fi uimit sa descoperi o valoare deosebita, un talent unic, niste inclinatii iesite din comun, etc.

Cine ar fi crezut ca Napoleon la  o inaltime de 5 picioare si doua degete (cu  doua degete peste limita minima) va deveni un mare general, cu abilitati strategice istorice, care s-a impus semenilor lui dar si peste veacuri a impus respect. La 1,67 m.

Cine ar fi crezut ca  Maria Tanase, un firicel de om, va scoate din ea  triluri inegalabile?

Cine ar fi crezut ca un om de uratenia proverbiala a lui Bethoven va creea acele simfonii grandioase de frumusete covarsitoare?

Si totusi, esentele tari  nu le-as raporta numai la lucruri pozitive. Stau si ma minunez  cum intr-o bucatica de om poate fi adunata atata ura, cum creierul ala, cat o fi el de mititel munceste la greu, fumegand sa teasa noi si noi ite, sa invrajbeasca. Cata energie consumata! De unde o fi avand atata putere sa suporte tumultul rautatilor?

Si am mai vazut oameni loviti de soarta, cu un betesug, care  fiind patiti ar trebui sa fie mai buni , mai indulgenti,  sa fie empatici.Dar nu sunt.

Sunt si cazuri cand ar vrea ca si vecinul sa  aiba un picior lipsa si il priveste cu ura, ar face orice sa aiba suferinta lui. De fapt insusi Dumnezeu e vinovat de  suferinta-i:  de ce tocmai pe el a cazut napasta?? Fiindca Dumnezeu e nedrept, isi zice, ori nu exista!

Cu totii sunt demni de mila!

Iata: „Vedeţi şi în presă, dar şi în jur, cât de mult se vorbeşte de rău. Domină referirile negative la ceilalţi,  foarte rar se vorbeşte de bine de cineva, iar atunci când vorbeşti de bine eşti bănuit că ai vreun interes sau că este ceva necurat la mijloc. Este o boală foarte gravă şi foarte scârboasă în fond această clevetire permanentă, această răutate gratuită care de fapt ne intoxică, suntem un popor bolnav de răutate faţă de ceilalţi”, spunea Theodor Paleologu.

Reclame

4 răspunsuri to “Esentele tari se gasesc in sticlute mici”

 1. Andreea 14 aprilie 2010 la 11:16 pm #

  Sa’ti mai zic niste oameni: Madonna, Tom Cruise, Prince, Sheryl Crow si uite ca imi mai scapa

  Dar nu pot sa nu ma intreb: de ce stai conectata la tv si la ziare? Eu fac asta cand intentionat vreau sa-mi scad vibratia… Si apoi sa vezi ce de „programe” mai descopar in mine… Petrecere de emotii :)))

 2. nykoletta 15 aprilie 2010 la 8:19 am #

  Din pacate exemplele ce-mi scad (sigur) vibratia le-am intalnit in realitatea cotidiana. Nu sunt din media!
  Multumesc pentru exemplele care traiesc printre noi. Eu (mea culpa)gasesc tot dintre valorile peste care a trecut istoria, conferindu-le autenticitate.

 3. Andreea 16 aprilie 2010 la 7:26 am #

  Bune si cele din istorie 🙂
  Aaaa… si iaca de cine mi-am mai amintit fix acum: Maica Tereza!!! hai ca m-a luat cu tremurat 🙂

 4. nykoletta 17 aprilie 2010 la 8:24 pm #

  Exemple sunt multiple. Oameni pe care Dumnezeu i-a innobilat cu daruri minunate, dar, la care, uitandu-te iti zici: „N-ai da doi bani pe asta”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: