Bata si Racnetul

14 Mai

M-a ferit bunul Dumnezeu sa fiu in preajma fiintelor malefice. Le stiu pe cele bantuite de Diavol (ia nu radeti!) si stau cat mai departe. Dar iata astazi a fost picatura care a umplut paharul.
Am realizat si m-am minunat cum intregul venin din Cutia Pandorei s-a varsat in sufletul unui singur om.
Cum poate o fiinta umana, femeie, care a cunoscut iubirea (cred) dar si frumusetea procrearii, care se bucura in fiecare zi de nazbatiile gagalicei careia i-a dat nastere, cum poate privi restul lumii cu pistolul la tampla (la tampla lumii). Daca ar putea sa ii omoare pe toti si pe cadavrele lor sa urce pe treapta ierarhica poate i-ar inflori sufletul. Stiu ca floarea va fi neagra, dar asta conteaza mai putin.
La sugestia unei prietene am fost de acord cu intrepatrunderea dintre cultura – iubire, omenie, empatie -credinta.
In ziua de azi rare sunt cazuri cand omul fara cultura, un minim de cultura, iti va intinde o mana de ajutor. Din pacate am auzit ca asta e o plaga la nivel mondial. Nu pun mana pe carte, sa-mi luminez mintea, sa imprastii negurile, nu muncesc, nu creez, dar ii toc pe altii. Ei sunt datori sa imi dea, sa ma accepte si daca se poate sa ma ridice in slavi e si mai bine.
Cand omul simplu a fost tinut departe de buchea cartii , i s-a inoculat frica de Dumnezeu. De aceea printre tarani vei gasi multe caractere frumoase. Nu s-au asezat in bancile scolilor, dar biblia, semnele divine au fost lege pentru el. Astazi sunt indobitociti. Ca noi toti de altfel. Precum hommo sapiens ne pandim la colt de strada sa ne lovim miseleste, pe la spate, pentru un banut in plus, iar vorba blanda, molcoma, impaciuitoare, sfatoasa ne e din ce in ce mai straina. Toata lumea striga la toata lumea, toata lumea se cearta cu toata lumea.
Sincera sa fiu cand cineva e prea amabil , prea politicos cu mine incep sa intru la banuieli.
Deci acum e la puterea BATA si RACNETUL.
Abia azi, acum, inteleg prapastia in care ne prabusim, noi omenirea. Nu ma minunez ca ne bate Dumnezeu,ma minunez de adancimea prapastiei. Iarta-ne Doamne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: